Política 01/03/2012

Mas no vol que l'acord amb el PSC sigui "a canvi de diluir o rebaixar el pacte fiscal"

Avisa que el nou finançament no pot passar per una simple actualització de l'actual model, que no singularitza Catalunya i la manté dins el règim comú

Ferran Casas
2 min

Enviat especial a CasablancaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha referit avui al matí des de Casablanca, per on passa la delegació catalana que és aquests dies de viatge oficial al Marroc, a la proposta de pacte fiscal del PSC, que, entre altres coses, contempla una agència tributària consorciada amb l'Estat i una important reducció del dèficit fiscal. El cap de l'executiu ha reiterat que l'esperit de la proposta que comparteixen CiU, ICV i ERC passa per canviar el model i ha advertit a Pere Navarro, primer secretari dels socialistes, que sumar-lo al consens no pot equivaldre a "diluir o rebaixar el pacte fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha afirmat que el pacte fiscal ha de ser en la línia del concert i que no pot passar per una simple "evolució del model actual", que no singularitza Catalunya i la manté dins del "règim comú". Ha indicat que cal aspirar a un "model diferent" i que l'agència tributària consorciada amb l'estat que pretén el PSC podria ser "un punt de partida, però no d'arribada". L'objectiu ha de ser una agència pròpia. És el que, sovint, el portaveu del govern Francesc Homs defineix com "la clau de la caixa".

El cap de l'executiu vol sumar el PSC i, si pot ser, també el PP, però no a canvi de diluir les seves propostes ni de perdre els dos aliats que té des del principi, ecosocialistes i republicans. Ha donat a entendre que la negociació ha de ser en bloc i que han de ser els tres grups que van donar suport a les conclusions inicials de la comissió al Parlament a la tardor els que han de decidir ara fins on modulen la seva proposta per sumar el PSC i, eventualment, el PP. "Cal que ICV i ERC donin també suport al pacte amb el PSC, si hi és", ha avisat.

stats