PACTE
Política 04/07/2011

Trias ofereix un pacte pels pressupostos a l'oposició per aconseguir una “majoria estable”

El nou alcalde de Barcelona ha invocat un esperit de cerca d'aliances per donar un vot de confiança als seus plans de futur

Pol Santaló
1 min
El nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, conversant amb el president de La Caixa, Isidre Fainé

BARCELONA p { margin-bottom: 0.21cm; } El nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha aprofitat la seva primera conferència des que va accedir al càrrec per intentar cercar els primers suports de cara al proper exercici. Trias assegura que és molt important que des de l'oposició, algunes formacions, "ajudin" a aprovar els comptes. En aquest sentit, Trias ha estat directe en proposar a l'oposició, i en especial al PSC per ser el grup més gran, "negociar un pressupost a dos anys" per poder formar "una majoria estable". "Intentaré convèncer l'oposició és important tirar endavant el pressupost . Estic disposat a negociar", ha afegit el nou batlle de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Trias també ha invocat un esperit de cerca d'aliances per donar un vot de confiança als seus plans de futur. Trias ha defensat que té al seu voltant "gent magnífica", que deixant l'empresa privada per anar a treballar a l'Ajuntament "perd ingressos" i que "ho fan de bon grat perquè treballar per la ciutat és un honor per ells, i perquè s'ho creuen i s'ho estimen".

A més a més, el nou alcalde ha fet una anàlisi dels principals reptes que té la ciutat per davant, i ha destacat que "atendre les necessitats de la gent que no pot seguir" i d'aquells que més ho reclamen per la situació econòmica o social és "bàsic". I és per això que ha assegurat que s'ha marcat el repte de "reconèixer que tenim situacions límit" que cal abordar d'immediat. Així, ha explicat que a Barcelona "tenim persones joves que es troben a l'atur i que en ocasions es una situació que es cronifica".

stats