MUNICIPALS 22-M
Política 01/06/2011

ICV es reuneix amb la candidata a Cubelles i l'amenaça amb l'expulsió si no trenca amb el PP

La futura alcaldessa, Mònica Miquel, comunica a la direcció que "el que està signat està signat" i que el pacte ICV-PP-Reagrupament "no trontollarà"

Albert Balanzà
1 min

BARCELONAUna setmana més tard de ratificar l'acord més sorprenent sorgit dels resultats de les eleccions municipals del 22 de maig, ICV-PP-Reagrupament, la direcció ecosocialista s'ha reunit aquest dimecres al vespre amb la seva cap de llista a Cubelles per comunicar-li que l'11 de juny, quan prengui possessió amb els vots de populars i independentistes, s'engegarà la següent fase de l'expedient que se li ha obert i que pot acabar amb la seva expulsió del partit. El vicepresident d'organització d'ICV, Lluís Moreno, ha estat l'encarregat de reunir-se amb la direcció territorial ecosocialista i amb la futura alcaldessa, Mònica Miquel, per recordar que l’acord entre ICV i EUiA en el consell de govern de la coalició deixa clara la impossibilitat de tancar acords de governabilitat amb el PP. "La idea és que recapaciti", ha afirmat un portaveu d'Iniciativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, la líder ecosocialista a Cubelles, en declaracions a aquest diari, ha assegurat que "el que està signat està signat" i "no trontollarà", de manera que dissabte de la setmana que ve, tal i com van acordar i ratificar en una assemblea veïnal, ella serà la nova alcaldessa de Cubelles com a candidata de la força més votada. La primera tinença d'alcaldia serà per a Rosa Fonoll (UC) i la segona per a Juani Navarrete (PP). Totes tres formacions han estat favorables a fer un pacte que exclogui el PSC, que fins ara manava amb Maria Lluïsa Romero, tot i que ICV ja havia estat la forçá més votada el 2007. Fa quatre anys, PSC, CiU i ERC van ser els qui van arribar a un acord per governar.

stats