POLÍTICA
Política 04/09/2012

El PSC vol formar part de la comissió de seguiment del pacte fiscal

Els socialistes consideren que el Govern requereix el seu suport per negociar a Madrid. ICV-EUiA s'hi mostra a favor però rebutja la inclusió del PP al grup de treball

Marc Toro
1 min

BarcelonaEl cap de l'oposició i president del grup parlamentari socialista, Xavier Sabaté, ha instat aquest dimarts el Govern a incloure el PSC a la comissió de seguiment del pacte fiscal. En roda de premsa al Parlament, Sabaté ha opinat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "no pot anar rebre a Rajoy amb un suport menor del sorgit de l'Estatut del 2006" i que, per tant, "no pot prescindir d'un grup parlamentari que li ha prestat suport en el 85% del contingut" del pacte fiscal. En cas contrari, el líder socialista ha considerat que estaríem davant d'una "manifestació de sectarisme per part del Govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, ICV-EUiA ha tornat a tornat a valorar positivament la possibilitat que els socialistes s'uneixin al grup de seguiment del concert, opció que han considerat "interessant i positiva". La portaveu parlamentària dels ecosocialistes, Dolors Camats, ha explicat que la "unitat" és essencial "pel millor desenvolupament de tot el procés i per garantir un cert èxit". No obstant això, Camats ha rebutjat la incorporació del PP a la comissió perquè considera que "ja ens els trobarem a l'altra banda".

CiU ofereix diàleg

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha rebutjat la idea que PSC i PP formin part del grup de treball del concert, ja que no van votar favorablement la totalitat dels punts de la proposta de finançament del Govern. Tot i així, Turull ha recordat que aquest dilluns el seu grup parlamentari va enviar una carta als líders socialista i popular, Pere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho, respectivament, per obrir vies de negociació del pacte fiscal al marge del grup de treball. "Com més força política hi hagi a Catalunya, millor", ha conclòs.

stats