PAPERS DE SALAMANCA
Política 14/03/2011

La Comissió de la Dignitat reclama a la ministra Sinde el retorn dels papers de Salamanca

L'entitat creu "injustificable que el procés no s'hagi acabat" i recorda "que encara resten per restituir documents de la Generalitat com la correspondència del president Josep Irla"

Acn
1 min

BarcelonaLa Comissió de la Dignitat ha fet pública una carta que va enviar el passat 28 de febrer a la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, a qui exigeixen "la devolució immediata" de tots els documents catalans requisats durant el franquisme i dipositats a l'arxiu de Salamanca. La Comissió creu "que no és justificable que el procés encara no s'hagi acabat després de més de cinc anys de l'aprovació de la llei de retorn". A més, han recordat "que encara resten per restituir documents importants de la Generalitat -com la correspondència del president Josep Irla-, de particulars i de deu ajuntaments, com Barcelona, Tarragona, Vic o Sort, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, han replicat que "aquesta actitud seria una acte obscè envers els les víctimes de l'espoliació que encara sobreviuen a aquella ignomínia i que cal que rebin sense més dilació allò que se'ls va robar per la dictadura". També, han afirmat que "si aquest acte no s'ha fet abans no és culpa dels ciutadans espoliats sinó de les institucions polítiques d'aquest país que en els 33 anys de democràcia no han sabut o no han tingut prou sensibilitat democràtica per desfer actes injustos de la dictadura', ha criticat la Comissió de la Dignitat.

"Moltes persones ja no podran ser restituïdes, però seria molt greu que no rebessin la restitució les que resten entre nosaltres", han finalitzat des de l'entitat.

stats