Política 17/12/2012

Núria de Gispert, reelegida presidenta del Parlament

Els 135 diputats de la X legislatura del Parlament han elegit una mesa que inclou representants de CiU, ERC, PSC, PP i ICV. ERC ascendeix a la vicepresidència primera de la mà d'Anna Simó

Marc Colomer
1 min
La mesa del Parlament, d'esquerra a dreta: Rull, Iceta, Simó, Gispert, Carbó i Companyon / XAVIER BELTRAL

BarcelonaNúria de Gispert ha estat reelegida presidenta del Parlament amb 79 vots a favor, 52 en blanc i 3 vots nuls −CUP−. Els 135 diputats de la desena legislatura del Parlament han elegit els membres de la mesa, en la qual hi haurà representants de CiU, ERC, PSC, PP i ICV-EUiA, els cinc primers grups de la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la mesa té dos membres de CiU, un d'ERC, un del PSC, un del PP i un d'ICV-EUiA. La republicana Anna Simó ocupa la vicepresidència primera de la mesa; Lluís Corominas (CiU), vicepresident segon; Josep Rull (CiU) i Miquel Iceta (PSC) en seran secretaris, com Pere Calbó (PP) i David Companyon (ICV-EUiA).

Mesa plural

La mesa del Parlament de la X legislatura recupera la pluralitat política que havia perdut el 2010. Així, hi tornarà a haver representants d'ERC, segona força de la cambra, i ICV-EUiA, cinquena força. En l'última legislatura, la mesa la van integrar només representants de CiU, PSC i PP.

En la seva intervenció, la presidenta de la mesa d'edat, Dolors Montserrat, ha citat tots els presidents del Parlament, des d'Heribert Barrera fins a Núria de Gispert. Dels republicans Barrera i Benach n'ha glossat les apel·lacions al diàleg, i de Gispert, la voluntat d'alçar la mirada. "Que en els moments més tensos no es trenquin els ponts de diàleg", ha acabat Montserrat.

A la sessió hi assisteixen com a convidats els expresidents Jordi Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla, així com els vicepresidents del Congrés Dolors Montserrat i Jordi Jané.

stats