Política 11/04/2012

Mas avisa l'oposició que dins la UE no hi ha alternatives a les polítiques d'austeritat

Demana suport al Govern per evitar que Catalunya acabi com el 'Concordia': "Embarrancat, panxa enlaire i rescatat per tothom"

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit que dins la UE no hi ha alternativa a les polítiques d'austeritat, si no és que es vol sortir de l'euro, i ha demanat a l'oposició responsabilitat. Durant el debat al Parlament sobre les retallades, ha advertit que si el seu govern no hagués aplicat aquestes polítiques, Catalunya hauria acabat com el creuer 'Concordia': "Embarrancat, panxa enlaire, amb risc de ser rescatat per tothom".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per desactivar l'oposició del PSC, Mas ha recordat el suport de CiU als pressupostos de José Luis Rodríguez Zapatero de l'any 2010" a canvi de res", quan Espanya estava a punt de ser intervinguda. I ha demanat als socialistes que facin ara el mateix amb el govern de la Generalitat i posin per davant els interessos de país per damunt dels de partit.

Per la seva banda, tant el PSC com ICV, els dos partits que juntament amb SI i C's van sol·licitar el ple extraordinari sobre les retallades, han demanat un canvi en la política del Govern i han proposat un gran acord social per consensuar les mesures per sortir de la crisi. El portaveu del PSC ha advertit, però, que no hi haurà acords amb el Govern mentre es posi en risc la cohesió social amb l'"obsessió" pel dèficit.

stats