Política 27/04/2017

El PDECat s'absté, mentre que ERC vota a favor de derogar la reforma laboral

Els dos socis de JxSí han votat separadament un punt de moció sobre atur i precarietat laboral que insta el Congrés a anul·lar la llei de 2012 del govern del PP

Ot Serra
1 min
La portaveu de JxSí, Marta Rovira, indica el sentit de vot del seu grup

BarcelonaEl PDECat i ERC han tornat a evidenciar les seves diferències en matèria socioeconòmica. En una votació d'un punt d'una moció sobre atur i precarietat laboral que insta el Congrés a derogar la reforma laboral del PP de l'any 2012, els diputats del PDECat s'han abstingut, els d'ERC han votat a favor i alguns independents no han participat a la votació. L'encarregat de defensar el posicionament del grup ha estat Chakir el Homrani, i ha anunciat que els diputats tenien llibertat de vot sobre aquest punt.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El punt en concret diu això: "El Parlament de Catalunya constata que la reforma laboral de 2012 ha estat el motor de deteriorament i la precarietat dels salaris i les condicions laborals, i també de la devaluació de les condicions de seguretat i salut en el treball i de l'increment de les desigualtats socials i la pobresa. Per això, insta el Govern a instar el Congrés dels Diputats a la seva derogació".

Tot plegat es produeix després que les últimes setmanes alguns membres del PDECat hagin assenyalat la necessitat de marcar perfil propi i d'avalar que els dos socis de Govern puguin expressar-se separadament en algunes votacions.

stats