Política 24/07/2017

El PDECat porta a la fiscalia les conclusions de la comissió sobre l'operació Catalunya

Campuzano avisa que si el ministeri públic no actua demostrarà la "feblesa democràtica de l'Estat"

Gerard Pruna
2 min
Jordi Xuclà i Carles Campuzano, en roda de premsa a la seu del PDECat

BarcelonaPas endavant del PDECat perquè l'operació Catalunya no quedi impune. El portaveu del partit al Congrés, Carles Campuzano, i el coordinador dels diputats a Madrid, Jordi Xuclà, han anunciat aquest dimarts que en les pròximes hores entraran un escrit a la fiscalia en què posaran en coneixement del ministeri públic les conclusions a les quals han arribat els grups a la cambra baixa i l'instaran que actuï d'ofici.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Campuzano ha remarcat que les conclusions a què van arribar els grups i que constaten l'existència d'una "trama corrupta en el si del ministeri de l'Interior" a través de la qual s'obstaculitzaven les investigacions al voltant del PP i es perseguia els adversaris polítics.

Segons Campuzano, si la fiscalia no actua d'ofici serà "l'enèsima demostració de la feblesa democràtica de l'estat espanyol". "En un moment que el conjunt de la societat està escandalitzada pel documental sobre les clavegueres d'Interior no és presentable que no es produeixi una actuació d'ofici de la fiscalia", ha conclòs.

Reforma del Codi Penal

A banda, Xuclà també ha anunciat que aquesta setmana el partit registrarà al Congrés una proposició de llei de reforma del Codi Penal amb l'objectiu que s'inclogui com a tipus penal l'apologia del cop d'estat franquista. "És absolutament inimaginable que en l'Alemanya del 2017 una unitat de l'exèrcit emeti una ordre fent elogi i apologia del règim totalitari".

Xuclà confia d'aconseguir una majoria suficient al Congrés per poder aprovar aquesta proposició de llei, i per això apel·la directament al PSOE perquè doni suport a la reforma del Codi Penal que impulsa el partit. La proposta del PDECat arriba després que l'agrupació de suport logístic número 61 de l'exèrcit dictés una ordre -un comunicat- elogiant el cop d'estat franquista.

stats