Política 17/10/2017

El PDECat convoca per a aquest dimecres un consell nacional extraordinari

Puigdemont i Pascal s'adreçaran als quadres del partit en ple debat sobre la DUI

Ara
1 min
Marta Pascal en el consell nacional del PDECat.

BarcelonaConsell nacional extraordinari del Partit Demòcrata (PDECat) aquest dimecres a la tarda. El partit ha convocat els seus quadres demà per a una reunió del màxim òrgan entre congressos del partit, una cita que, segons ha avançat 'Nació Digital' i ha confirmat l'ARA, només contempla en el seu ordre de dia les intervencions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la coordinadora general del partit, Marta Pascal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada –que es farà a partir de les 19 hores al World Trade Center de Barcelona– arriba en un moment clau del Procés, el dia abans que s'esgoti el termini que l'Estat ha donat al president de la Generalitat abans d'aplicar l'article 155 de la Constitució, dos dies després de l'empresonament dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i en ple debat sobre si cal aixecar ja la suspensió de la declaració d'independència.

Fonts del PDECat apunten que la trobada, impulsada per la direcció del partit, es farà a porta tancada i ha de servir perquè Puigdemont, l'executiva i els 300 consellers nacionals abordin durant prop d'una hora tot el que ha passat els últims dies. Arran de l'1-O es va obrir un debat dins del PDECat sobre la conveniència o no d'aplicar ja la DUI. Ara, amb la suspensió de la declaració d'independència i l'intercanvi de cartes entre Puigdemont i Rajoy, caldrà veure quina és la posició del partit.

En els últims dies, però, s'han multiplicat els missatges des de la direcció del partit que asseguren que el PDECat estarà sempre al costat de cada decisió que prengui el president de la Generalitat, sigui quina sigui.

stats