Política 27/11/2016

El PDECat dóna llibertat als seus regidors per al 6-D

Marta Pascal critica la CUP per obrir els ajuntaments on governa i els demana que evitin "debats estèrils"

Ara
1 min
El PDECat evita reobrir ferides internes amb les incompatibilitats

BarcelonaEls càrrecs electes del Partit Demòcrata (PDECat) no rebran cap instrucció específica del partit sobre què han de fer el 6 de desembre, Dia de la Constitució. L'Associació de Municipis per la Independència demana als alcaldes i regidors que treballin com si fos un dia laborable, sense que això impliqui obrir les portes de l'Ajuntament, fet que podria suposar un delicte de desobediència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La coordinadora del PDECat, Marta Pascal, ha tret importància al gest i ha assegurat que els alcaldes i regidors "treballen els 365 dies de l'any". "Tots aquells que decideixin anar als seus ajuntaments i continuar fent d'alcaldes, benvinguda sigui la seva decisió", ha exposat en una entrevista al 3/24.

El que no recomana el PDECat és obrir els consistoris, fet que podria suposar "violentar els funcionaris", segons Pascal. La CUP sí que optarà per obrir les portes dels ajuntaments on governa, una decisió que ha criticat la coordinadora general del PDECat, que ha demanat als anticapitalistes que evitin "debats estèrils i microruptures".

Pascal també ha exigit als cupaires que, tot i les últimes polèmiques amb el Govern, votin favorablement als comptes que l'executiu aprovarà dimarts. La dirigent del PDECat entén que la CUP "ha de gesticular pel que fa a la seva dinàmica interna" però ha subratllat que això no pot afectar que prosperin els pressupostos. Els cupaires acceptaran que es tramitin al Parlament, però han avisat que això no significa que els acabin avalant en la votació definitiva, prevista per al febrer.

stats