ELECCIONS AL PAÍS BASC
Política 21/08/2012

El PNB, "alleujat" pel "final de l'agonia" d'un govern "feble"

Joseba Egibar afirma que qualsevol entesa postelectoral amb una altra força ha d'incloure "la coincidència" en els terrenys econòmic, social i polític

Efe
1 min
ACTE PREELECTORAL?  El president del PNB, Iñigo Urkullu (centre), aplaudeix una dansa basca. És un dels possibles caps de llista dels nacionalistes per al 2013.

Sant SebastiàEl portaveu del PNB al Parlament Basc, Joseba Egibar, ha afirmat avui que l'avançament de les eleccions autonòmiques suposen un "alleugeriment" pel "final de l'agonia" d'un govern basc "feble i desorientat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del PNB de Guipúscoa s'ha referit a la convocatòria d'eleccions anunciada avui pel lehendakari, Patxi López, en una roda de premsa a Sant Sebastià en què ha sostingut que la situació "s'ha fet insostenible" al mateix president basc, que està "en clara minoria al Parlament" després de la retirada del suport del PP. Egibar ha criticat la "incapacitat" i "falta de lideratge" que, segons ell, ha mostrat aquest govern per fer front a la crisi econòmica i al "nou temps" després de la fi de la violència d'ETA, alhora que li ha atribuït que no hagi estat capaç d'aconseguir acords amb la resta de les institucions basques.

El dirigent nacionalista no s'ha referit a possibles pactes postelectorals i s'ha limitat a avançar que el PNB presentarà el seu projecte i a assegurar que qualsevol entesa amb una altra força "inclourà la coincidència en aquests plantejaments econòmics, socials i polítics".

stats