Política 20/12/2011

Rajoy comptarà amb el PNB per gestionar el final d'ETA

El PNB ha demanat al nou president una política penitenciària "oberta, dinàmica i flexible"

Joan Rusiñol
1 min

MadridMariano Rajoy s'ha referit aquest matí, a la segona sessió del debat d'investidura, al nou escenari basc després del cessament de la violència d'ETA. Ha assegurat que, a algú que vol ser president del govern espanyol "no se li pot parlar d'altra cosa que de la legalitat". "Jo estaré sempre amb l'estat de dret i la llei", ha assegurat. "Parlarem amb vostès, és clar que sí, sé qui és el PNB. I amb totes les forces democràtiques", li ha dit al portaveu del PNB, Josu Erkoreka. Rajoy ha dit que espera resoldre "aquest assumpte", en relació amb el procés de pau a Euskadi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha recordat que el cessament d'ETA li va semblar "una bona notícia" i que alguns l'hi van "retreure". Ara bé, també ha subratllat que "ETA segueix existint".

Abans, Erkoreka li ha exigit una política penitenciària "més oberta, dinàmica i flexible". Ara bé, ha admès que cal "treure aquesta qüestió de les estridències del debat públic i mediàtic" per aconseguir la "màxima prudència". Citant Josep Pla, el portaveu nacionalista basc ha dit que "no es pot confondre el fum amb el rostit".

stats