Política 02/06/2015

El PNB defensa a Brusel·les que l'Ertzaintza accedeixi a les bases de dades de terrorisme jihadista

L'europarlamentària Izaskun Bilbao lamenta que tant la policia basca com els Mossos d'Esquadra "no disposin de les dades necessàries" perquè és "l'Estat espanyol qui decideix què li dóna"

Europa Press
1 min
POLARITZACIÓ 
 Els eurodiputats catalans estan més dividits que mai davant el procés sobiranista de Catalunya.

Brussel·lesL'europarlamentària del PNB, Izaskun Bilbao, ha defensat aquest dimarts a Brussel·les que l'Ertzaintza accedeixi a bases de dades de terrorisme jihadista. En la seva opinió, "els estàndards democràtics de l'Estat espanyol s'estan reduint de forma accelerada" i que, per tant, la Comissió Europea ha d'exigir que els compleixi "en totes les circumstàncies", adoptant les directives de la Unió Europea. A més, es proposa que els cossos de seguretat bascos tingui accés directe a les bases de dades de fòrums internacionals sobre terrorisme jihadista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bilbao ha recordat que"l'Ertzaintza i els Mossos d'Esquadra són policies amb competències integrals també en la lluita contra el terrorisme jihadista", però que ha criticat que tot sovint "no disposin de les dades necessàries" i que "sigui l'Estat espanyol qui decideix què li dóna". De fet, ha afegit, aquesta situació ja succeïa quan ETA era una banda activa.

La intervenció de Bilbao arriba un mes i mig després que el cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, denunciés que la policia estatal no compartia informació que afecta la seguretat de Catalunya. De fet, aquest assumpte va arribar al Congrés poc després i el portaveu dels nacionalistes bascos a la cambra, Aitor Esteban, va qualificar la coordinació policial com a "millorable".

stats