Política 26/08/2012

Una enquesta d''El Mundo' apunta que PNB i Bildu aconseguirien el 61% dels vots del País Basc

Segons el sondeig, el 39% dels votants del partit nacionalista prefereixen que es pacti amb el partit de l'esquerra abertzale

Ara
1 min
Laura Mintegi, candidata d'EH Bildu a les eleccions basques.

BarcelonaEl diari 'El Mundo' publica aquest diumenge una enquesta feta per Sigma Dos que apunta que les eleccions al País Basc del proper 21 d'octubre configuraran un nou mapa polític. Segons aquesta enquesta, PNB i Bildu aconseguirien un 61% dels vots, un suport "històric", segons el diari de Madrid. D'aquesta manera, entre 45 i 47 escons dels 75 que té la cambra basca estarien en mans de partits nacionalistes i independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PNB, Iñigo Urkullu, obtindria entre 24 i 25 escons i seria el guanyador d'unes eleccions després de les quals hauria de buscar pactes. Segons l'enquesta d''El Mundo', Bildu obtindria entre 21 i 22 escons, de manera que una possible aliança d'aquests dos partits permetria governar amb una majoria còmoda. Però Urkullu no ha desvelat les seves intencions i encara no se sap amb qui pactarà. Segons el sondeig, el PSE –un possible candidat al pacte de govern– obtindria 17 escons, mentre que el PP es quedaria amb 12, un menys dels que va aconseguir a les eleccions del 2009.

L'enquesta destaca, a més, que quasi el 39% dels votants del PNB prefereixen que el seu partit governi amb Bildu.

stats