Política 30/01/2015

La Universitat de Màlaga acorda seguir amb l'expedient disciplinari d'Errejón

S'investiga el número dos de Podem per determinar si va incomplir el seu contracte com a investigador extern

Efe
2 min
A dalt, Íñigo Errejón, responsable de la secretaria política de Podem. A sota, el filòsof argentí Ernesto Laclau, el seu referent intel·lectual.

MàlagaLa Universitat de Màlaga (UMA) ha acordat avui, divendres, seguir amb l'expedient disciplinari obert al secretari de Política de Podem, Iñigo Errejón, per determinar si va incomplir les seves obligacions laborals i va vulnerar la llei d'incompatibilitats mentre participava en un projecte d'investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara, serà la inspecció de serveis de la institució l'encarregada de seguir i arribar a una conclusió, per la qual cosa no compta amb un termini establert.

Errejón va acabar el passat 16 de desembre el contracte amb la Universitat de Màlaga per un estudi sobre habitatge finançat per la Junta d'Andalusia, que estipulava un sou de 1.825 euros al mes per 40 hores setmanals.

La proposta de continuar amb l'expedient es produeix pel fet que la llei estableix que, en acabar el contracte, l'expedient queda en suspens llevat que alguna de les parts expressi la voluntat de seguir investigant, segons les fonts.

Sobre les al·legacions presentades per Errejón contra la suspensió provisional de treball i sou a la UMA per incomplir el seu contracte com a investigador extern, les fonts asseguren que els serveis jurídics les estudiaran per veure si estan fonamentades.

Un contracte que porta cua

Errejón va presentar les al·legacions el passat 16 de desembre al registre general de la universitat, amb el també dirigent de Podem Alberto Montero. A aquest últim també se li va obrir un expedient disciplinari, relacionat amb la seva obligació de supervisar i controlar el compliment de la tasca com a responsable del projecte d'investigació.

Montero va sol·licitar l'elaboració del projecte "L'habitatge a Andalusia: diagnòstic, anàlisi i propostes de polítiques públiques per a la desmercantilització de l'habitatge" en una convocatòria de la Conselleria de Foment i Habitatge de la Junta andalusa que preveia la contractació d'un investigador extern.

Per a aquest lloc es va definir un perfil que exigia, entre altres requisits, ser doctor en Ciències Polítiques i a la convocatòria únicament va concórrer Iñigo Errejón, que va guanyar el contracte el passat març.

Montero va presentar davant la Conselleria de Foment de la Junta, finançadora del projecte, informes trimestrals dels resultats i al setembre va comunicar a Errejón que no podria continuar desenvolupant la seva tasca com a contractat. Per això, va sol·licitar que es tornés a convocar la seva plaça.

La Universitat de Màlaga ho va fer el 8 d'octubre en una convocatòria fins al 22 d'octubre, però no s'hi va presentar ningú.

stats