Política 25/02/2015

Iglesias reclama una actitud "patriòtica" per evitar que Espanya sigui una "colònia d'Alemanya"

Podem organitza un debat de política general alternatiu presentant-se com l'"oposició real" i demana un cara a cara televisat amb Rajoy

Ferran Casas
2 min
Pablo Iglesias en l'acte que Podemos ha fet aquest dimecres al vespre a Madrid / EFE

Madrid"Feia falta que l'oposició respongués al govern i per això som aquí". Així, presentant-se com l'única oposició real, ha començat el líder de Podem, Pablo Iglesias, la seva intervenció a l''Altre debat de l'estat de la nació' que ha organitzat Podem. Iglesias ha contestat amb una torrentada de dades econòmiques el discurs triomfalista de Rajoy de dimarts i ha demanat un cara a cara televisiu amb el cap de l'executiu. "Tant de bo puguem debatre a la tele. Quan i on vulgui", l'ha desafiat. "El país no es mereix més bronques, sinó que vostè i jo debatem", ha afirmat al Círculo de Bellas Artes de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha indicat que un "autèntic patriota" defensa la indústria i renegocia un deute que no es pot pagar. "Ara Alemanya ens pot colonitzar, i els patriotes no volem ser una colònia de ningú, volem sobirania", ha afirmat reivindicant el "patriotisme veritable" per plantar cara davant un deute que, segons ell, és impossible de pagar. En aquest sentit ha afirmat que Espanya, la quarta economia de l'euro, "no pot viure amenaçada" i que ha de "negociar" amb Europa i no acatar.

El secretari general de Podem no ha renegat de l'economia de mercat. És més, ha afirmat que "fan falta els rics" però cal que siguin "responsables i amb un mínim sentit patriòtic". Ha criticat la patronal perquè diu que ara els sindicats "no es poden posar exquisits". "Doncs ho farem, quan governem ens hi posarem", ha advertit, tip que "sempre siguin els de baix els que s'estrenyin el cinturó".

El líder de Podem ha carregat molt fort contra les polítiques fiscals que fan "que els rics ens robin" i ha proposat donar la volta com un mitjó a la fiscalitat i canviar la forma de funcionar de l'agència tributària, entre altres mesures. Ha dedicat bona part del seu discurs a posar les seves propostes en relació a altres països per demostrar que són realitzables.

stats