Política 11/04/2012

Rajoy diu que té les “idees clares” i el “rumb i la voluntat política” per treure Espanya de la crisi

El president espanyol ha dit que la situació actual és "difícil i complicada”, en unes breus declaracions als periodistes al Congrés. Rebutja un pacte contra la crisi amb els altres partits

Joan Faus
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat avui que l'executiu té les “idees clares”, el “rumb i la voluntat política” i el “suport de la majoria d'espanyols” per superar l'actual “situació difícil i complicada”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“La situació de l'economia és molt difícil, hi ha moltíssima gent a l'atur, problemes de creixement, dificultat de finançament de moltes administracions”, ha dit Rajoy en unes breus declaracions als periodistes als passadissos del Congrés. Ha reiterat que la situació actual és “excepcional” i requereix “mesures excepcionals”, i ha admès que s'està duent a terme una “política econòmica dura i costosa” que no tindrà efectes a curt termini, però que “és el que cal fer”.

Ha recordat que Espanya ha d'acudir als mercats per finançar-se: “Si no t'ho donen, et col·loquen en una posicion molt difícil”. I ha tornat a insistir que cal reduir el dèficit públic i fer “més” reformes que estableixin els “fonaments” per crear ocupació en el futur.

Quan se li ha preguntat sobre si vol impulsar un gran pacte amb els altres partits per sortir de la crisi, Rajoy s'ha mostrat disposat a sumar el màxim suport polític, tot i que ha admès que “hi ha motes polítiques en les quals no coincidirem”. “Cal fer una política econòmica diferent, perquè [l'anterior] ens ha portat fins aquí. No podem abdicar de la responsabilitat de governar: els espanyols no ens ho perdonarien, però el que no podem fer és el que volen els grups amb menys suport”, ha dit el president espanyol en les que han estat les seves primeres declaracions des de l'inici de les turbulències financeres i l'anunci de nous ajustos de 10.000 milions en educació i sanitat. Ahir Rajoy va sortir per una porta secundària del Senat per evitar respondre als periodistes. Avui, en canvi, amb una estudiada posada en escena, s'ha aturat a parlar amb tranquil·litat amb els periodistes als passadissos del Congrés.

stats