Política 22/05/2012

El govern espanyol vol diluir el Centre d'Estudis de la Generalitat

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría vol que el CIS incorpori els anàlisis que fan les autonomies. “Un baròmetre autonòmic realitzat per un CIS nacional”, ha explicat

Joan Faus
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advocat avui per diluir les tasques dels centres d'estudis sociològics que gestionen les comunitats autònomes com per exemple el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya. No ha demanat la seva eliminació però ha donat a entendre que poden ser innecessaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ha explicat, en la presentació al Congrés de Diputats del pressupost del ministeri de Presidència, que el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha impulsat un “projecte” per incorporar els anàlisis que fan les autonomies: “Un baròmetre autonòmic realitzat per un CIS nacional”.

El projecte busca “evitar duplicitats” al permetre que cada autonomia pugui utilitzar la xarxa de recerca del CIS per realitzar els estudis que considerin convenients. El mecanisme seria incorporar al CIS un bloc de qüestions pròpies per conèixer la realitat social i assumptes de rellevància de cada comunitat.

La vicepresidenta ha avançat que el CIS tindrà un pressupost de sis milions d'euros (un 6% que l'any passat) i que aquest any farà 47 estudis en comptes dels 68 del 2011.

stats