Política 12/12/2011

Jesús Posada, de diputat poc treballador a tercera autoritat de l'Estat espanyol

El nou president del Congrés només ha fet cinc intervencions durant els últims quatre anys

Joan Rusiñol
1 min
Jesús Posadas / EFE

MadridRajoy ha decidit investir el seu bon amic Jesús Posada, exministre, com a tercera autoritat de l'Estat. D'ell en destaca l'experiència i uns nervis de ferro, sempre amb el cigar als llavis. Si repassem la trajectòria parlamentària dels últims quatre anys, ens adonarem que el nou president espanyol no s'ha basat precisament en l'activitat a la cambra baixa per prendre la decisió. Només cinc intervencions en quatre anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el registre del Congrés, el gruix de l'activitat com a parlamentari durant aquesta legislatura es concentra els anys 2009 i 2010 i és més aviat escassa: tres intervencions en proposicions de llei, una en una proposició no de llei i una única pregunta oral al ple de la cambra, totes de caràcter econòmic. El cert és que ell no ha format part del nucli dur de l'equip econòmic de Rajoy que, durant els últims temps, han desgranat al Congrés el programa del PP que ara, des de la Moncloa, volen posar en marxa.

Quan a la pàgina web del Congrés un usuari clica "últimes [iniciatives] realitzades" per veure la feina del nou president del Congrés, la resposta és contundent: "No existeixen resultats per a la cerca realitzada".

stats