Política 09/01/2012

El PP avisa Esperanza Aguirre que només pot abaixar l'IRPF "si li surten els comptes"

Els consellers autonòmics d'Hisenda populars es reuniran aquesta setmana a la seu del partit amb el ministre Cristóbal Montoro

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl govern de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha apuntat avui la possibilitat de rebaixar el tram autonòmic de l'IRPF, just dies després que Mariano Rajoy n'hagi apujat la part que correspon a l'Estat, una decisió polèmica perquè suposa una contradicció evident amb el seu programa electoral. Avui, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha admès que no poden evitar que la presidenta Esperanza Aguirre prengui aquesta decisió però l'ha avisat: només pot fer-ho "si li surten els comptes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha recordat que Madrid, com totes les comunitats autònomes, ha de tancar l'any amb un dèficit de l'1,3%. Per tant, ha de garantir aquesta xifra i assegurar que quadra les previsions d'ingressos i despeses. La número 2 del PP i presidenta de Castella-la Manxa ha avançat que aquesta setmana els consellers autonòmics del PP d'Hisenda es reuniran a la seu del partit amb el ministre Cristóbal Montoro per coordinar-se i "tenir una línia d'actuació conjunta" a l'hora de dissenyar l'estratègia "d'estalvi i austeritat".

Ha reiterat que les retallades són ben enteses pels ciutadans que volien que Rajoy actués "amb rapidesa" i ha tornat a dir que l'executiu espanyol s'ha vist obligat a apujar impostos per compensar la desviació del dèficit. El 8% final "sembla bastant" precís, ha dit Cospedal, i per tant, "no s'esperen nous ajustaments".

stats