Política 01/02/2011

El PP no desautoritza la crítica d'Aznar als "miniestats" autonòmics

La direcció popular insisteix que cal reformar el sistema perquè sigui eficient

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa portaveu parlamentària del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, avala el fons del discurs sobre el model territorial que ahir va fer l'expresident espanyol José María Aznar, tot i que esquiva la duresa que ahir va fer servir el president d'honor dels populars. Per Santamaría, "la millor defensa de l'estat autonòmic és la seva reforma perquè segueixi sent el model que marca la Constitució del 1978". Sobre l'expressió "miniestats" que va fer servir Aznar, la portaveu popular ha esquivat dir si li sembla bé o no, si la comparteix o no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent del PP creu que ara es tracta de "simplificar" per afavorir l'"austeritat" i que les comunitats se centrin en les competències que, a parer seu, els pertoquen i que ha concretat en la sanitat, l'educació i part de les polítiques socials.

A més, ha insistit en la vocació del seu partit d'impulsar una llei d'unitat de mercat, amb una comissió estatal que vetlli perquè no hi hagi "fronteres internes" i que "agilitzi" la burocràcia i simplifiqui "procediments i tràmits".

stats