Política 18/02/2012

Aznar: "L'únic camí és el de la unitat nacional espanyola"

El president d'honor del PP recorda a Rajoy que ha de caure "tot el pes de la llei, en majúscules" sobre ETA

Joan Rusiñol
2 min

SevillaJosé María Aznar diu que els populars han "aconseguit una victòria històrica" que obre una nova etapa per a Espanya. Ara bé, ha alertat Mariano Rajoy que l'han elegit en un moment econòmicament molt difícil i que ha de governar "sense dubtes ni endarreriments". "Ara el que toca és fer patriotisme". Ho ha dit en la intervenció davant el plenari del congrés del PP, a Sevilla. Fa dotze anys, en aquest mateix recinte, Manuel Fraga va estripar la carta de dimissió que li havia presentat Aznar i li va cedir tot el poder.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Taxatiu, l'expresident espanyol ha afirmat que al seu parer Rajoy està fent bé les coses: "Té el meu aplaudiment i suport". "Els espanyols han deixat molt clar que la sortida de la crisi només té un camí: el de la unitat nacional i del lideratge decidit i vertaderament integrador", ha dit. En el discurs, Aznar ha reiterat diverses vegades que Rajoy no pot abaixar ara el llistó de les reformes i ha de complir amb el programa "de canvi" que va oferir als electors. "No hi ha cap més camí i cal fer-lo amb decisió", ha dit, per combatre "els que volen presentar Espanya com un país sense remei".

Pel president d'honor dels conservadors espanyols, ha quedat acreditat –amb la derrota de l'esquerra– que el PP és "l'únic partit capaç de vertebrar Espanya i que s'ha convertit en una formació "imprescindible". "Tenim una voluntat nacional inequívoca de sortir de la crisi", ha dit, i això és un motiu d'"optimisme".

Ha tornat el discurs habitual de duresa que manté l'expresident espanyol respecte d'ETA. Ha afirmat que la derrota ha de ser "total i incondicional" i que els ha de caure "tot el pes de tota la llei, en majúscules". "És el moment de repetir un missatge molt senzill als terroristes: Nosaltres guanyem, ells perden. Sense ni un bri de confusió".

stats