Política 27/10/2016

Una diputada del PP de la Assemblea de Madrid acusa un superior d'assetjament laboral

Segons 'El País', Elena González-Moñux pateix una "depressió major" a causa de les "grans agressions verbals" que suporta del seu cap

Ara
2 min
Cristina Cifuentes serà investida nova presidenta.

BarcelonaPresumpte cas d'assetjament laboral a l'Assemblea de Madrid. Segons publica el diari 'El País', la diputada del PP i portaveu adjunta a la cambra madrilenya, Elena González-Moñuz, té la baixa laboral des de fa 2 setmanes a causa de les "elevades agressions verbals" que suporta d'"un superior", segons un informe del psicòleg que la tracta des de finals d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A qui es refereix? El suposat autor de l'assetjament és l'actual portaveu popular a Madrid, Enrique Ossorio, que nega el maltractament. El diari relata un episodi que van viure el dirigent i la presumpta víctima en un ple a l'assemblea madrilenya el passat mes de juny. En el marc de les "humiliacions" i "insults" que González-Moñuz hauria patit al llarg de l'any, la portaveu adjunta va ser ponent en una llei sobre el sacrifici zero dels animals que durant 6 mesos va consensuar amb l'oposició. Segons relata a 'El País', ella i Ossorio estaven asseguts als seus escons: "Sense venir a tomb, i mirant endavant, sense tòrcer el cap, va començar a insultar-me, però a poc a poc perquè només el sentís jo: "És que no et saps la llei, ets tonta, tonta" (...) Ara agafa-la i vés a estudiar-te-la, i les esmenes (...) I a les 5 convocaré una reunió i et preguntarem sobre la llei".

La resposta de González-Moñuz va ser que ja se la sabia i que aniria a dinar perquè eren les 3 tocades. Ossorio va respondre contundent: "Doncs te'n vas sense menjar i t'estudies la llei".

La comunitat de Madrid està governada pel PP, capitanejat per Cristina Cifuentes amb el suport parlamentari de Ciutadans, i compta amb una majoria molt ajustada enfront de Podem i el PSOE. Segons explica el mateix diari, la direcció popular i l'executiu de Cifuentes no tenien coneixement del maltractament.

Tanmateix, la correlació de forces és tan ajustada entre PP i C's (65) i el PSOE i Podem (64) que la no assistència d'un diputat de les dues formacions de govern als plens pot fer que Cifuentes no pugui tirar endavant el seu programa polític.

stats