Política 22/06/2011

El PP de Barcelona troba “legítim” el recurs de CiU al TC per recuperar el regidor

Fernández Díaz torna a oferir-se a Trias com la millor opció per assolir majories i afavorir la governabilitat de la ciutat. "Així ho han volgut les urnes", assegura

Redacció
1 min

BarcelonaEl president del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat avui que entén i troba "legítim" el recurs al Tribunal Constitucional (TC) després de perdre un dels regidors en un recompte judicial que ha donat, en canvi, un novè regidor als populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les 57 paperetes considerades nul·les en un primer moment i ara acceptades com a bones duien "una creueta al costat del nom que sempre s'ha declarat vàlida", ha explicat Fernández Díaz a RAC1. En cap cas, ha afegit, s'han donat per bons sobres on hi havia un cèntim d'euro o d'altres "afegitons" a la papereta. D'aquesta manera, CiU ha quedat amb 14 regidors.

El líder municipal del PP ha assegurat que, si ell fos Xavier Trias, també segurament hauria fet el mateix i hauria recorregut la decisió del TSJC al Constitucional. "Jo vaig defensar l'escó i CiU fa el mateix", ha conclòs.

Més enllà de l'estira-i-arronsa, Fernández Díaz va oferir-se de nou als nacionalistes com la força amb què aconseguir majories per governar Barcelona. "Així ho han volgut les urnes; mai les diferències amb CiU i també amb el PSC havien sigut tan estretes", ha afegit.

El PP diu que, amb Trias en minoria, la governabilitat de Barcelona només arribarà per la via del diàleg i ha reiterat la "responsabilitat" del seu partit per ser al costat del futur alcalde sempre que es prioritzin polítiques de sortida de la crisi i de "mà dura" per combatre la delinqüència i l'incivisme.

stats