Precampanya municipal
Política 31/01/2011

El PP de Barcelona demanarà un "monument al rei" on hi havia l'estàtua franquista de la Victòria

Fernández Díaz destaca "els valors de convivència i democràcia que representa" el monarca espanyol i aposta "pel present" i per no fer debats "revisionistes"

Redacció
2 min

BarcelonaEl PP de Barcelona demanarà que a l'espai que fins diumenge ocupava l'estàtua franquista de la Victòria s'instal·li un "monument al rei Joan Carles I". El president del grup municipal, Alberto Fernández Díaz, considera que l'indret i el personatge "mereixen un monument a l'alçada del que signifiquen" i per això aposta per deixar de banda debats "revisionistes" i optar "pel present". "Ni franquisme, ni república, ni memòries històriques, ni amnèsies selectives", ha sentenciat. D'aquesta manera, Fernández Diaz ha avançat que demanarà formalment el monument a la comissió pertinent i vol que els tècnics i els grups formulin una proposta consensuada que es podria acabar duent a terme "quan es reformi el passeig de Gràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent del Partit Popular barceloní vol que la plaça que porta el nom del monarca espanyol tingui un monument al mateix Joan Carles I. Aprofitant la retirada de l'estàtua franquista de la Victòria d'aquest diumenge, el popular ha volgut reclamar que la cruïlla de passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal tingui "el reconeixement del present de la història, no de la memòria històrica". I és per això que demana per a la plaça "un monument digne per al rei com a garant dels valors de democràcia i convivència, i un monument digne per a un indret singular de la nostra ciutat".

Per tot això, Fernández Díaz assegura que faran la petició formal a la comissió de monuments de l'Ajuntament, amb l'objectiu que "els tècnics i els grups municipals facin una proposta" conjunta i consensuada per a aquest "homenatge", que hauria de "donar resposta a aquesta doble singularitat de l'indret".

El líder municipal dels populars creu que "l'Ajuntament s'ha de centrar en el present i en el futur, en els problemes de Barcelona, no a dissenyar cortines de fum com el monument als gais o ara el del passeig de Gràcia per amagar la incompetència del govern de Jordi Hereu". Lligat amb aquesta "maniobra de distracció" que el PP atribueix a una estratègia de l'alcalde, Fernández Díaz ha criticat Hereu per estar més pendent dels problemes interns del PSC que de la gestió de la ciutat. "Les primàries socialistes han deixat Barcelona sense govern i un alcalde fora de lloc en el pitjor moment de la crisi", ha explicat. El dirigent popular creu que Hereu "té l'especialitat de distreure el personal amb propostes ornamentals per no resoldre els problemes dels ciutadans, i que pretenen amagar el monument a la incompetència, que és l'alcalde".

stats