POLÍTICA
Política 25/04/2013

El PP de Camacho vol que l'Estat porti al TC la comissió parlamentària pel dret a decidir

Els populars consideren que es tracta d'un òrgan que "desenvolupa una resolució aprovada en el marc de la il·legalitat"

Marc Toro
1 min
El portaveu del PPC, Enric Millo, aquest diumenge a Santa Cristina d'Aro / ACN

BarcelonaEl PP ha carregat aquest dijous contra la comissió parlamentària pel dret a decidir, que s'ha creat amb el consens de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP, ja que considera que "desenvolupa una resolució aprovada en el marc de la il·legalitat". Per aquest motiu, el portaveu popular al Parlament, Enric Millo, ha explicat que el seu partit espera que el govern espanyol recorri aquesta comissió davant el Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha considerat que aquest òrgan parlamentari és un "engany als catalans" i ha assegurat que el PP no hi participarà. Enlloc d'això, el portaveu popular ha demanat que seria "molt positiu que els partits estiguessin centrats a sortir de la crisi econòmica".

En termes semblants s'ha expressat el líder de C's, Albert Rivera, que ha lamentat que es creï una comissió per "fer un referèndum independentista" i també ha rebutjat la participació del seu partit. Rivera ha afirmat que "la sobirania del conjunt de ciutadans resideix a les Corts espanyoles", i per això ha emplaçat el president de la Generalitat, Artur Mas, i el PSC a fer "feina allà". El del dret a decidir és un "debat que afecta a tots els ciutadans d'Espanya", ha argumentat.

D'altra banda, Rivera ha lamentat que el PSC s'hagi sumat a la comissió i, d'aquesta manera, "torni a ser útil pels independentistes". "El PSC és un 'xollo' per CiU i ERC", ha conclòs.

stats