Política 25/01/2011

El PP esquiva dir si li sembla bé la bancarització de les caixes i ERC amenaça amb el TC

Els populars reclamen compareixences urgents al Congrés per tenir més detalls i els republicans ja avancen que els fa molta por

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sánez de Santamaría, ha avançat que registraran la petició perquè compareguin el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i la vicepresidenta segona, Elena Salgado, perquè expliquin la reestructuració del sistema de caixes que el govern espanyol va explicar ahir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent popular ha esquivat dir, en tot moment, què en pensa, si els agrada la música o no. Insisteix que primer volen escoltar i saber "què perilla i l'abast". Segons ha dit, el tema més preocupant és "quins mecanismes de sanejament tenen previstos" i si això perjudicarà "l'accés al crèdit".

Des d'ERC, Joan Ridao assegura que "cal facilitar la possibilitat que algunes caixes cedeixin els seus actius per capitalitzar-se" però amb "requeriments molt clars". Segons diu, si es crea un "oligopoli bancari", això perjudica la competència i tem que limiti l'accés al crèdit i en surti perjudicada "la funció social". Si després de llegir el decret del govern espanyol no queden convençuts, el secretari general dels republicans avança que demanarà al govern de la Generalitat que el recorri al Tribunal Constitucional.

Per tot plegat reclama un model de reestructuració "a la carta", perquè només s'obligui als que "ho necessiten". Aposta perquè es mantingui la "territorialitat", mantenint l'"arrelament", i es respectin "les competències autonòmiques". Exigeix també un mínim dels recursos perquè es destinin a l'obra social.

stats