Política 28/08/2015

El PP avalarà un govern a Catalunya que prioritzi "la unitat d'Espanya" encara que no el presideixi

Els populars posen d'exemple el suport que van donar al PSE a Euskadi

Efe
2 min
El vicesecretari general de Comunicació, Pablo Casado. EFE

BarcelonaEl vice secretari general de Comunicació del PP, Pablo Casado, aposta per un bloc constitucionalista que "tingui alternativa de govern" després de les eleccions del 27 de setembre, amb independència de qui lideri posteriorment aquesta opció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casado, en una entrevista a l'agència Efe, ha dit que si el bloc constitucionalista suma una majoria enfront dels que defensen la independència a Catalunya, el PP "estaria evidentment en aquesta majoria".

Ha recordat que la seva formació ja ha actuat d'aquesta manera en altres ocasions, entre les quals ha destacat el pas que el Partit Popular va fer al País Basc "cedint gratis" els seus vots a Patxi López (PSOE), que segons la seva opinió després va protagonitzar una legislatura "decebedora".

En aquest cas, els populars van pensar que "el bo" era tenir una "alternativa constitucionalista al nacionalisme" i el PP va fer el pas "sense demanar res a canvi".

Preguntat sobre si l'exemple basc seria traslladable a Catalunya amb totes les diferències entre els dos territoris, Casado s'estima més "no fer futuribles", ja que aquesta decisió correspon al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i al candidat del PP a la Generalitat, Xavier García Albiol.

No obstant això, ha afegit: "En principi, el nostre posicionament és que volem que el bloc constitucionalista tingui una alternativa de govern, independentment de qui l'encapçali".

Crida al PSC

Respecte d'això, ha recordat que el Partit Popular ha tractat "sempre d'embastar majories de govern" al voltant d'uns principis que en el cas de Catalunya se centren fonamentalment en "la unitat d'Espanya".

El vice secretari general de comunicació del PP ha valorat el "canvi de posició" d'Unió, així com el fet que amb Ciutadans comparteixin la "claredat de la indivisibilitat de la nació espanyola".

En aquest context, ha expressat que confia que "el PSC s'aclarirà i d'una vegada per totes tornarà als seus orígens, que eren un socialisme nacional en tot el territori nacional i que deixi de coquetejar amb els separatistes".

Pel que fa a les enquestes i al candidat del PP a Catalunya, Pablo Casado assenyala que "el sobiranisme s'ha desinflat bastant" i que García Albiol aporta "ambició" i "gestió", així com "claredat" en un discurs "sense complexos" que des de la premsa "s'intenta caricaturitzar a vegades".

stats