PARLAMENT
Política 13/09/2011

CiU relativitza el pacte de Castelldefels afirmant que tots els partits s'associen amb el PP en l'àmbit municipal

El portaveu del grup socialista, Joaquim Nadal, considera incoherent la posició dels nacionalistes amb els populars

Pol Santaló
1 min

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha tret ferro al pacte amb el PP que va realitzar ahir el seu grup parlamentari a l'Ajuntament de Castelldefels. Un pacte que CiU va dur a terme poc després d'avisar als populars que podrien deixar de ser companys de viatge del Govern si seguient posicionant-se en contra de la immersió lingüística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat aquesta evidència Turull ha declarat que "si mirem el mapa polític municipal veurem com pràcticament tots els partits amb representació al Parlament han pactat amb el PP. A més a més, el portaveu nacionalista ha ressaltat que els pactes amb el PP "són els que són" i que ells creuen que aquests són coherents, a diferència de"la política del PSC a Catalunya i a l'Estat espanyol" que sembla que necessiti una "brúixola".

Tot i aixó, el portaveu del grup socialista, Joaquim Nadal, no ho ha vist de la mateixa manera i ha declarat que, per molt concret que sigui un pacte,"no és coherent que CiU li digui al PP que ha de respectar els símbols catalans i que abans de 48 hores tanqui un pacte amb el PP".

stats