Política 28/07/2014

El PP desinfla les possibilitats d'acord a la reunió entre Mas i Rajoy

Avisen que la consulta "entela" els pactes en altres àmbits i admet que el cas Pujol condiciona

Joan Rusiñol
2 min

MadridA la reunió de dimecres, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es limitarà a escoltar les explicacions sobre el procés del president de la Generalitat, Artur Mas. Ell, d'entrada, només té ganes de parlar d'economia i ocupació a Catalunya, segons han explicat fonts populars després de la reunió que ha mantingut la cúpula del partit aquest matí. La número 2 del PP, María Dolores de Cospedal, ha admès que la consulta "entela" la possibilitat d'arribar a acords en altres àmbits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant dels 'barons' territorials del partit, el president del govern espanyol ha deixat clar que no hi ha res a debatre sobre la sobirania estatal i un referèndum, el del 9 de novembre, que considera "il·legal". Rajoy espera si el president de la Generalitat ofereix algun altre "plantejament" diferent al camí per exercir el dret a decidir que avala la majoria del Parlament. "Depèn molt del senyor Mas la possibilitat d'arribar a acords".

Ara bé, més enllà del model territorial, també ha subratllat que –a parer seu– no és un bon moment per reobrir el model de finançament autonòmic i que, en tot cas, no podria ser una negociació bilateral.

L'ombra del cas Pujol

En qualsevol cas, Cospedal ha avisat CiU que no volen que la reunió acabi amb posteriors "anuncis a la premsa". Es referia a la convocatòria d'eleccions anticipades el 2012, després que Rajoy tanqués la porta al pacte fiscal, i a la proposta de data i preguntes per a la consulta, a finals del 2013.

Sobre el cas Pujol, ha admès que influeix en la reunió de dimecres en la mesura que condiciona l'actuació de CiU. Cospedal ha dit diverses vegades que l'expresident de la Generalitat és "el precursor i qui ha donat aire" al gir independentista de la federació nacionalista.

stats