Política 04/05/2015

Monago: "Al PP no hem d'enviar les notes de premsa a Barcelona perquè ens les aprovin"

El president extremeny avisa C's que no permetrà "retallades" en alta velocitat i anuncia una consulta sobre la llei electoral

Joan Rusiñol
2 min
Els presidents d'Extremadura i Galícia, aquest dilluns a Madrid. EFE

MadridEl president d'Extremadura, José Antonio Monago, no ha escatimat -aquest dilluns al matí a Madrid- dards contra Ciutadans, subratllant en diverses ocasions l'origen català de la formació. "Al PP no hem d'enviar les notes de premsa a Barcelona perquè ens les aprovin". Ha afegit que tampoc a la Universitat Complutense de Madrid, en referència a Podem, ja que molts dels seus dirigents han sortit de les seves aules.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta no ha estat l'única crítica a Albert Rivera. L'ha avisat que no acceptarà "retallades" que frenin l'arribada de l'AVE a la seva comunitat autònoma.Hi ha qui, afirma, viatja de forma "permanent" entre Barcelona i Madrid i pensa que ja no fa falta l'alta velocitat a la resta de l'estat espanyol.

Abans, el president de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo, que ha presentat el col·loqui de Monago, també ha posat l'accent en aquest tipus de retrets. Ha afirmat que Espanya és una "nació diversa" i que alguns partits, en referència a les noves formacions emergents, no ho entenen i pretenen "controlar-ho tot" de Barcelona o des d'un despatx de la Complutense.

"¿Sap, Pablo Iglesias, què és una tomaquera?"

El president extremeny, que ha censurat el "centralisme" de Madrid, ha anunciat que, si guanya, farà una consulta popular no vinculant, en el marc de les seves competències, sobre la llei electoral que es proposa tirar endavant. Entre d'altres coses, ell aposta perquè governi la llista més votada i per reduir el nombre de parlamentaris autonòmics. Sense citar el 9-N, ha deixat clar que farà la consulta sempre de la mà del govern espanyol. L'escoltava la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

A punt d'encetar la campanya electoral, les crítiques als seus rivals han estat constants i desacomplexades al torn de preguntes (fins i al punt de deixar entreveure que el socialista Guillermo Fernández Vara està gras). Sobre Podem, creu que no farà uns bons resultats a Extremadura perquè el seu candidat fa només dos anys que viu a la comunitat autònoma i perquè no parla dels temes que, a parer seu, interessen l'electorat extremeny: "¿Sap, Pablo Iglesias, què és una tomaquera?", s'ha preguntat, per afirmar que la nova esquerra alternativa no parla mai d'agricultura i ramaderia.

A preguntes dels periodistes, ha fet costat a la "contundència" del valencià Alberto Fabra en l'expulsió del partit del president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus.

stats