Política 14/09/2011

Rajoy evita mullar-se sobre el corredor mediterrani fins després del 20-N

El líder del PP opta per incloure al programa electoral els corredors central i mediterrani per no fer enfadar a cap dels barons territorials

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl líder del PP, Mariano Rajoy, ha pres una decisió salomònica i, en un intent de guanyar temps, ha decidit incloure al programa electoral la defensa dels corredors ferroviaris central i mediterrani, que durant les últimes setmanes han enfrontat a les comunitats governades pel PP. Mentre el País Valencià i Múrcia –amb el suport de l'andalús Javier Arenas– han fet bandera de l'eix litoral, els nous governs d'Extremadura, Castella-la Manxa i l'Aragó volen que Madrid batalli per l'eix que passa pel centre de la península i França a través dels Pirineus aragonesos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest últim grup de comunitats s'ha reunit aquesta tarda a Madrid amb el ministre de Foment, José Blanco, per traslladar-li el temor per la possibilitat que el corredor central deixi de formar part de les xarxes transeuropees bàsiques. El to de la reunió, segons han admès les dues parts, ha estat molt constructiu. Tant el ministre Blanco com els dirigents del PP han assegurat que els dos projectes són "compatibles" i que, per tant, no cal optar ni prioritzar-ne cap de les dues. Les dues parts s'han compromès a fer front comú per defensar a Europa una "xarxa" ferroviària que "articuli el país". El dia 19, la comissió europea ha de fer pública la decisió.

Les comunitats del PP han deixat entreveure que, malgrat la crisi, no temen pel finançament, que el 90% ha de ser estatal i el 10% comunitari. La presidenta de l'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, ha assegurat que ella està convençuda que el "2013 o el 2014" la crisi ja haurà escampat.

stats