Política 27/10/2014

El PP suspèn de militància els implicats en la trama de corrupció coneguda aquest dilluns

En una decisió inèdita al partit, els exigeix també que deixin els seus càrrecs institucionals

Efe
1 min
La investigació ha acabat amb la detenció de diversos alcaldes madrilenys. EFE

MadridEl Partit Popular ha decidit suspendre de militància tots els implicats de l'Operació Púnica que estiguin afiliats al partit, als que exigeix així mateix que dimiteixin dels seus càrrecs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha subratllat el vicesecretari general d'Estudis i Programes del partit, Esteban González Pons, en una compareixença en què ha assenyalat que el PP exigirà l'abandonament "immediat" dels seus càrrecs als que tinguin responsabilitats polítiques.

Pons ha subratllat la "indignació" del PP per aquesta nova trama de corrupció que s'ha saldat de moment amb 51 detinguts, entre ells l'exconseller madrileny Francisco Granados i quatre alcaldes del PP.

El dirigent popular ha llegit un comunicat del partit en què assenyala que el Comitè de Drets i Garanties "acorda la immediata suspensió de militància de les persones afiliades i implicades" en aquesta "operació de corrupció".

Aquest comitè, ha continuat, es reuneix aquesta tarda per confirmar "la immediata suspensió de militància".

Així mateix, segons ha llegit Pons, el PP ha decidit que "davant de la falta d'informacions precises a aquestes hores i segons es vagin coneixent noves dades relacionades amb aquests fets, el PP exigirà en el seu cas, als qui tinguin responsabilitats institucionals i polítiques, el abandonament immediat dels seus càrrecs ".

En aquests casos, el partit delega en les direccions regionals l'adopció de les mesures encaminades per substituir-los.

Abans de llegir el comunicat, Esteban González Pons ha assegurat que el PP "està indignat" amb aquest assumpte i que "rebutja qualsevol tipus de corrupció".

Es tracta d'una decisió inèdita en el cas del PP que habitualment, en casos de corrupció, obre primer expedients informatius i decideix després si suspèn temporalment de militància i, si escau, la posterior expulsió definitiva.

stats