Política 06/03/2013

El PP presenta una demanda contra Bárcenas i 'El País'

El partit considera que s'ha vulnerat el seu dret a l'honor. Bárcenas ha presentat una altra demanda contra el partit per maltractament laboral

Ara
3 min

MadridEl PP ha presentat aquest dimecres una demanda per vulneració del dret a l'honor contra l'empresa editora del diari 'El País', així com contra l'autor dels "falsos papers" publicats que, "segons aquest mitjà de comunicació, és Luis Bárcenas, encara que ell ho hagi negat públicament i davant la Fiscalia Anticorrupció", segons ha informat el partit en un comunicat. La demanda arriba un mes i mig després que esclatés el cas i després de setmanes anunciant que seria imminent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També Ángel Acebes, Javier Arenas, Jaime Mayor Oreja i Rodrigo Rato han emprès les mateixes accions legals que el PP per entendre que s'ha vulnerat el seu dret a l'honor. Es tracta de dirigents actuals i anteriors del partit. Qui no ho ha fet és el president espanyol i del PP, Mariano Rajoy.

"Tots els demandants manifesten igualment la seva intenció de dirigir l'acció contra la persona o persones que hagin lliurat al diari 'El País' els falsos documents publicats, dels quals no se sap la identitat actualment", afegeix la nota. El PP es querella contra el rotatiu que va publicar unes suposades còpies de la presumpta comptabilitat en negre que hi havia al partit, però no ho fa contra 'El Mundo', que va ser el primer mitjà que va destapar l'escàndol però sense publicar-ne cap prova.

La demanda presentada aquest matí bàsicament ataca 'El País' i no fa gaires mencions a Bárcenas. Segons l'acció judicial, "la difusió premeditada i irresponsable, inexplicable en un mitjà de comunicació, de documents (presumiblement prefabricats 'ad hoc') l'autenticitat, veracitat i autoria dels quals no s'ha contrastat ni tampoc consta a qui els difon, posa evidentment de manifest el criticable i inexistent rigor professional i mala praxi del que fa".

A més, la demanda explica que "com han manifestat inequívocament durant aquestes últimes dates tots i cadascun dels seus dirigents a qui s'ha preguntat, el PP porta, i sempre ha portat, una única comptabilitat que, seguint el que preceptua la legislació vigent, sotmet amb la periodicitat normativament prevista a la supervisió i control del Tribunal de Comptes, sense que la revisió de les dades per part d'aquest òrgan hagi estat objecte de rebuig o reserva de cap tipus". Per tant, continua, "qualsevol informació o document que posi en dubte l'existència d'una única comptabilitat al PP hem de titllar-la de radicalment falsa, temerària i tendenciosa".

Així, el PP, com la resta dels demandants, consideren que "el que hi ha al darrere en la forma d'actuar només és la clara intenció de perjudicar la imatge i bona reputació del PP i dels seus dirigents i empleats". I el comunicat afegeix: "En aquest sentit, la transcendència de la difusió de les infundades notícies que es denuncien en aquest escrit de demanda ha estat de grans dimensions."

Bárcenas torna a demandar el PP: ara, per maltractament laboral

Si bé la setmana passada l'extresorer presentava una demanada contra el PP per acomiadament improcedent, ahir en va presentar una altra per maltractament laboral. Segons informa 'El País', Bárcenas l'ha presentada davant del ministeri de Treball, i hi denuncia que el fet que personal del partit entrés al seu despatx va ser un "atemptat a la seva intimitat, com a treballador". Inspecció General de Treball, que depèn del ministeri de Treball, ha citat per demanar el PP per contrastar la informació que ha aportat Bárcenas. De moment, no se sap qui acudirà a la cita.

stats