Política 22/09/2014

Cospedal, sobre les mocions del 9-N: "És insà animar des d'un govern a l'incompliment de la llei"

La secretària general del PP avisa Mas que aquesta estratègia se li pot girar en contra

Joan Rusiñol
1 min

MadridResposta molt contundent de la direcció del PP a les mocions que dos terços dels ajuntaments catalans aprovaran aquesta setmana en suport a la consulta del 9 de novembre. La seva secretària general, María Dolores de Cospedal, ha acusat directament el govern d'Artur Mas d'atiar aquests documents. Ha assegurat que és "malsà, insà" animar les "institucions a l'incompliment de la llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha anat més enllà i ha alertat Mas que aquesta suposada estratègia política se li pot girar en contra a la Generalitat ja que obre les portes a la possibilitat que els ciutadans també incompleixin aquelles lleis catalanes que no els agradin. Ha subratllat la perillositat de situar-se per sobre de l"estat de dret".

"Els últims rupturistes d'Europa"

La número 2 dels populars ha reiterar que, a parer del seu partit, no hi ha paral·lelismes entre Catalunya i Escòcia. Ara bé, ha aprofitat la victòria del no per assegurar que els independentistes catalans són "els últims rupturistes que queden a Europa".

Cospedal també ha sigut molt dura amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de fer el joc al sobiranisme català amb la votació favorable del PSC a la llei de consultes. Ha assegurat que és una norma "clarament" contrària a la Constitució -insisteix en vincular-la a la "unitat d'Espanya"- i ha instat el líder socialista a donar explicacions sobre aquest vot.

Assegura, en canvi, que el PP mantindrà a Catalunya el mateix discurs que al conjunt de l'Estat, a pesar d'una suposada situació per parlar-hi "amb llibertat", amb "insults" i fins i tot amb "atacs" a les seus del PP català.

stats