Política 10/07/2012

El PP rectifica i demana ara la compareixença de directius de banca i dirigents polítics al Congrés

Els populars asseguren que la decisió no s'ha "precipitat" per la decisió de Rodrigo Rato de donar explicacions públiques

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PP rectifica ara i reclama que els directius i exdirectius de les banques amb problemes compareguin a la comissió d'Economia del Congrés per donar explicacions de com s'ha arribat fins aquí. Fins ara havia vetat les compareixences que reclamava l'oposició, entre elles la de l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato. Aquest matí, l'exvicepresident econòmic ha anunciat la seva voluntat de donar explicacions i, poc després, el PP ha canviat el criteri que havia defensat fins ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, els populars reclamen ara més de vint intervencions en obert per "analitzar què ha passat", segons ha dit el portaveu parlamentari del PP, Alfonso Alonso. Ha negat que la decisió s'hagi "precipitat" pel pas que ha fet aquest dimarts al matí l'ex número 2 de José María Aznar.

Destaquen les sol·licituds de compareixença dels exvicepresidents econòmics Pedro Solbes i Elena Salgado; l'actual tituar del ministeri, Luis de Guindos; l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordónez; l'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra, l'expresident d'Unnim Jaume Ribera o José Luis Olivas, expresident del Banc de València.

La pretensió dels populars és que es comencin a donar explicacions a partir de l'última setmana de juliol i que Rodrigo Rato sigui un dels primers a fer-ho.

stats