Política 14/05/2012

El PP diu que la gestió del Banc d'Espanya "ha estat senzillament lamentable"

El vicesecretari d'Organització del PP critica amb duresa la gestió de supervisió del governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez

Joan Faus
1 min

MadridEl PP segueix amb la seva ofensiva contra la gestió del governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez. El vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, s'ha mostrat avui molt crític amb Fernández Ordoñez i ha dit que la “seva gestió ha estat senzillament lamentable”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Floriano ha assegurat, en roda de premsa, que les “tasques de supervisió” del Banc d'Espanya “estan en qüestió” i ha insistit en que la seva gestió ha estat “pèssima”. El 'número tres' dels conservadors no s'ha volgut pronunciar, però, sobre la nacionalització de Bankia.

La setmana passada, el portaveu econòmic del PP al Congrés, Vicente Martínez-Pujalte, va dir que l'expresident de Bankia Rodrigo Rato "va heretar una situació enverinada" i va acusar al Banc d'Espanya d'obligar l'exministre a “fer-se càrrec de Bancaja amb una informació que a potser no era encertada i sense cap tipus d'esquema de protecció d'actius”.

Inestabilitat als mercats

Floriano s'ha mostrat molt més prudent en la seva valoració sobre la inestabilitat que viuen avui els mercats. “Espero que les accions reformistes cada dia puguin donar millor resultat i traslladin confiança”, ha dit. Ha admès que les noves exigències de la reforma financera provoquen “tensions” però que també ho fa la situació de Grècia.

stats