Política 16/07/2012

Sánchez-Camacho descarta la intervenció de Catalunya si Mas "fa els deures" i col·labora amb Rajoy

La presidenta del PP de Catalunya lamenta que el president de la Generalitat "desgasti" el govern espanyol aprofitant les retallades

Acn
3 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha descartat aquest dilluns la intervenció de Catalunya si Mas fa nous ajustos per complir amb el dèficit de l'1,5% per al 2012 i col·labora amb Rajoy. "Jo estic convençuda que no arribarem a aquesta situació d'intervenció si hi ha voluntat per part dels dos governs de col·laborar, de negociar i de fer els deures en la seva totalitat. Sense amenaces", ha assenyalat Sánchez-Camacho, que ha tornat a apostar perquè el Govern redueixi les empreses públiques "innecessàries" i suprimeixi les subvencions "identitàries". La líder del PPC també ha lamentat que el president de la Generalitat "desgasti" el govern espanyol amb la seva crítica al paquet de retallades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és el moment d'entrar en debats crítics, amenaces i línies vermelles. Crec que és el pitjor espectacle que es pot donar a la ciutadania i seguiríem en la gravíssima situació en la qual estem", ha assenyalat Sánchez-Camacho, que s'ha preguntat en veu alta "per què els ajustos de Rajoy són dolents i els de Mas són bons?. "Tots dos són necessaris per a la subsistència de l'economia catalana i espanyola", ha puntualitzat la presidenta del PPC, que ha recordat que "en aquest vaixell hi som tots, i si s'enfonsa ens enfonsem tots". Sánchez-Camacho també censura que CiU reclamés insistentment al govern espanyol que prengués mesures en l'apartat de funcionaris o l'IVA, "i ara que s'han pres també les critica".

Eleccions anticipades, inútils

"Només repudien el pla d'ajust perquè prové d'Espanya, tot el que no faci CiU sembla que no està ben fet. Això no és just, raonable ni seriós", ha ironitzat la presidenta del PPC, que també ha tallat de soca-rel qualsevol necessitat de convocar eleccions anticipades davant una possible intervenció de Catalunya. "Vull recordar al president Mas que si Catalunya fos intervinguda ho seguiria essent amb eleccions o sense, amb un govern o un altre", ha comentat Sánchez-Camacho, que ha insistit que la clau de volta de tot plegat està en el fet que Catalunya faci els deures i compleixi amb el dèficit establert. "Hem d'assolir un dèficit de l'1,5% i ara estem al 3,7%. S'estan fent els deures però és evident que no és suficient", ha argumentat la presidenta del PPC.

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha instat CiU a "executar els acords signats amb el PPC, que impliquen la reducció d'empreses públiques deficitàries i la supressió d'ambaixades i subvencions, cosa que permetria reduir el dèficit sense que els catalans tornessin a veure's afectats". Així mateix, ha assenyalat que "més que crítiques i queixes, el que cal és prudència i diàleg. El govern de Rajoy està en disposició d'ajudar totes les comunitats autònomes; ja ho ha fet amb Catalunya i ho seguirà fent", ha insistit la presidenta del PPC.

Tot igual en el pacte fiscal

Pel que fa al pacte fiscal, tot segueix igual al Partit Popular català. "En la situació econòmica en què estem, el pacte fiscal no és una prioritat", ha recordat Sánchez-Camacho, que no ha tancat les portes a la possibilitat de presentar una proposta popular al ple. "Aquest és el moment més idoni i un moment històric perquè Catalunya tingui un millor model de finançament, real i possible, amb més recursos, més equilibrat, bilateral i que pugui ser realitat quan hi hagin ingressos tributaris i recuperació econòmica", ha enumerat la presidenta del PPC. "Però, sobretot, el model popular serà un model possible i real, que no generarà més frustració als catalans", ha afegit.

Sánchez-Camacho ha avançat que el PPC cercarà suports a la seva proposta al Parlament i ha assenyalat que "CiU pot generar en aquest moment més majories al Parlament, però no pas al Congrés dels Diputats". "No sé finalment que farà el PSC, però el PPC no avalarà un model que vagi contra Espanya, que trenqui les regles del joc democràtic i jurídic i ens porti a 'terrenys desconeguts', com afirmava la setmana passada Oriol Pujol", ha finalitzat la presidenta del PPC.

stats