FUTUR DE LA CCMA
Política 19/03/2012

CiU i PP pacten per escrit que la 'Corpo' reflecteixi "el pluralisme polític, social i cultural del nostre país"

Les dues forces prioritzen el consens en la presa de decisions, especialment pel que fa a l'hora de retallar despesa a TV3 i Catalunya Ràdio

Roger Tugas
2 min
ESPRINT FINAL Membres de CiU i PP van seguir negociant ahir els pressupostos catalans. En primer pla, Francesc Homs i Jordi Turull (CiU).

BarcelonaL'acord entre CiU i PP per a la composició del consell d'administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no ha estat merament una qüestió de noms, sinó que han posat per escrit quin ha de ser el model que regeixi l'ens. Segons el text firmat avui per Jordi Turull (CiU) i Enric Millo (PP), aquest haurà de garantir "l'accés a una informació plural, veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural del nostre país", així com "el coneixement i el respecte a les diverses opcions i manifestacions polítiques i socials presents a Catalunya". Una de les principals reivindicacions del PP fins ara pel que fa als mitjans audiovisuals catalans era precisament que hi hagués més pluralitat, atès que els consideraven escorats cap al sobiranisme, i més presència del castellà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, però, també reclama "una oferta de continguts d'alta qualitat [...] amb l'objectiu de consolidar-se com a referent en l'espai català de comunicació" i que els continguts de la CCMA arribin "més enllà de Catalunya com a mecanisme de projecció exterior de la cultura, la llengua i els valors de la societat catalana". De la mateixa manera, CiU i PP acorden prioritzar "com a mecanisme de decisió un sistema de majories fonamentat en el consens", una fórmula que la líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, espera que la faci ser determinant a l'hora d'escollir els nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio. L'acord entre les forces firmants "haurà de ser especial" pel que fa a les retallades "atesa l'actual conjuntura marcada per la crisi econòmica", que fa preveure "uns criteris molts estrictes orientats a l'eficàcia en la gestió i l'austeritat i la racionalitat en la despesa".

Tanmateix, l'acord no resta tancat a CiU i PP, i un últim punt del document mostra "la voluntat i el compromís dels signants de fer-lo extensible i treballar perquè s'hi incorporin la resta de les forces polítiques".

stats