ELECCIONS 22-M
Política 06/06/2011

El PP demana a CiU entrar al govern de Mataró

Acn
2 min

MataróA cinc dies per a la constitució dels ajuntaments, Mataró encara no té definit quin serà el govern municipal pels pròxims quatre anys. CiU va guanyar les eleccions després de 32 anys d'hegemonia socialista i ara lidera les negociacions per articular una majoria sòlida. El PP és, per ara, l'únic partit que s'ha ofert obertament a CiU per formar part del nou govern municipal. Segons el candidat popular, José Manuel López, la ciutadania ha votat un canvi i "el PP no suposarà cap entrebanc perquè això succeeixi". López també ha recordat a CiU que tot i estar legitimat per governar en minoria -han aconseguit 8 dels 27 regidors del ple- "seria millor un govern de 13", afegint-hi els 5 regidors populars. Aquest hipotètic govern de CiU i PP a Mataró estaria igualment en minoria i necessitaria acords puntuals amb altres partits per aprovar acords cabdals per a la governabilitat del municipi, com el cartipàs municipal o les ordenances fiscals. És per això que CiU no ha tancat cap porta i ha ofert a tots els grups municipals integrar-se en un govern de concentració del qual només n'estaria exclòs PxC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'oferta ha estat rebutjada per la resta de partits i només el PP confia que es pugui acabar formalitzant un govern de 13 regidors (CiU i PP). Els populars reclamen a les altres formacions que, si es dóna el cas, facilitin la governabilitat. En aquest sentit, el candidat popular, José Manuel López, s'ha mostrat especialment crític amb els socialistes, ja que creu que durant aquestes setmanes de negociació s'estan "enrocant" en el seu programa electoral i "obliden que han perdut les eleccions".

"Han adoptat una posició maximalista que pot bloquejar la ciutat", ha dit López en relació amb les condicions de pacte que la setmana passada va posar el PSC sobre la taula per tal de negociar qualsevol acord i obrint la porta a una hipotètica sociovergència. Sobre aquest possible pacte, López ha estat rotund: "Seria el millor escenari des del punt de vista partidista pel PP, però la ciutat hi guanyaria poc".

stats