Política 21/08/2016

Rajoy i Ciutadans redoblen la pressió sobre Sánchez

El president del govern espanyol repta el líder del PSOE a fer pública quina és la seva alternativa

Ara
2 min
La lluita pel ritme: Rajoy adorm  La pilota i Sánchez vol accelerar

BarcelonaEn la cursa per fer canviar d'opinió el PSOE, cada dia compta. També el diumenge. El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, d'una banda, i el dirigent de Ciutadans Carlos Carrizosa, de l'altra, han redoblat avui la seva pressió sobre el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Fins al punt que, seguint la línia del líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, Rajoy ha utilitzat per primer cop públicament la data d'unes terceres eleccions –per Nadal– com a motiu perquè els socialistes cedeixin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'una altra de les seves passejades a Pontevedra, Rajoy ha reclamat a Sánchez que ofereixi "una sortida" si es nega a votar-lo en una investidura, i l'ha avisat que si rebutja investir-lo "caldrà anar a unes terceres eleccions per Nadal, que serien un disbarat". "Si té cap alternativa, que la digui", ha continuat Rajoy, que ha remarcat que l'aritmètica fa difícil per al PSOE construir una alternativa.

Rajoy també ha criticat que el líder del PSOE ja anunciés que votarà en contra d'uns hipotètics pressupostos presentats pel PP, i ha considerat que les paraules de Sánchez "no tenen gaire sentit" perquè encara no sap com seran els comptes. A més, ha avisat que Espanya necessita tenir uns pressupostos per "fixar el sou dels funcionaris i les pensions".

"Amb el nas tapat"

Qui també s'ha dirigit aquest diumenge a Sánchez ha estat Ciutadans. Després d'avisar el PP que demanarien "reformes profundes" per certificar el seu 'sí' a la investidura, els liberals han adreçat el seu missatge avui al PSOE, a qui han demanat que recapaciti i faciliti un govern de Mariano Rajoy encara que sigui "amb el nas tapat".

Carrizosa, que també ha avisat Sánchez que no té marge per construir una alternativa perquè necessitaria el suport dels independentistes, ha advertit el PSOE que no poden forçar que es repeteixin les eleccions a l'Estat fins que surti el resultat que els interessi.

stats