Política 18/02/2012

El PP reelegirà avui Mariano Rajoy com a president del partit

El president espanyol farà pública la nova cúpula, en què presumiblement María Dolores de Cospedal repetirà com a número dos. També es dóna per fet que Alícia Sánchez-Camacho hi tindrà un paper destacat

Joan Rusiñol
1 min

SevillaMariano Rajoy serà reelegit aquest dissabte president del PP. Aquest serà l'acte central de la segona jornada del congrés que els populars celebren aquest cap de setmana a Sevilla. El president espanyol farà pública la nova cúpula, que guarda de manera hermètica, i tot apunta que el seu amic Javier Arenas –en qui confia per guanyar a Andalusia– repetirà de vicesecretari general. També es dóna per fet que Alícia Sánchez-Camacho hi tindrà un paper destacat, tot i que ella ahir s'encarregava de negar-ho rotundament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Del que no queda rastre aparent és de la incomoditat d'alguns barons pel pes polític de De Cospedal. Per si de cas, va subratllar que el partit està per sobre dels "líders i els personalismes de cada moment". Després d'aquest congrés, i amb frases com aquestes, queda clar que està situada a la 'pole' per al dia després de Rajoy. Només li pot fer ombra Soraya Sáenz de Santamaría, l'altra gran aposta de futur de la dreta.

Rajoy intervindrà davant el plenari del congrés a les sis de la tarda, i després es farà la votació per reelegir-lo com a màxim líder del partit. Prèviament, hi haurà el parlament de l'expresident del govern espanyol i president d'honor del partit, José María Aznar, i tampoc hi faltarà l'homenatge a Manuel Fraga, amb el passi d'un documental sobre l'expresident gallec abans que intervingui Aznar.

stats