Política 24/09/2013

El PP impedeix que ERC pregunti al Congrés sobre el "tracte sanitari" de què gaudeix el rei

Els republicans consideren "discriminatori" el tracte sanitari del qual gaudeix Joan Carles I, que s'opera aquest dimarts a Madrid

Europa Press
1 min

MadridEl govern espanyol ha impedit que ERC pregunti demà dimecres a l'executiu de Mariano Rajoy en la sessió de control al Congrés sobre el "tracte sanitari" del qual "gaudeix" el rei Joan Carles, que considera "discriminatori" respecte al que reben la resta dels espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esquerra va fer ús aquest dilluns de la facultat que li donen les normes de la cambra baixa espanyola per modificar la pregunta que havia registrat inicialment per al govern i canviar-la per una altra de més actualitat.

En lloc d'interrogar-lo sobre la regulació de les teràpies naturals per dotar de seguretat la ciutadania en aquesta branca d'atenció a la salut, com tenia previst, els republicans volien formular una pregunta vinculada amb la nova operació de maluc a la qual s'ha sotmès el rei aquest mateix dimarts en un hospital privat de Madrid.

"Quines accions pensa emprendre el govern espanyol perquè la ciutadania tingui el mateix tracte sanitari de què gaudeix el cap de l'Estat?", diu l'escrit registrat per ERC que aquest dilluns va ser qualificat per la mesa del Congrés. La seva inclusió en l'ordre del dia depenia del que s'acordés aquest dimarts a la junta de portaveus.

Segons han informat a Europa Press fonts d'ERC, el secretari d'estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha impedit la inclusió d'aquesta qüestió en l'ordre del dia de la sessió de control al·legant que no era un tema d'actualitat.

stats