Política 25/10/2011

El PP diu que "mai, mai, mai" ha fet servir ETA de forma electoralista

Els populars esquiven dir si pensen acabar amb la dispersió de presos d'ETA si governen a la Moncloa

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa vicesecretària general del PP, Ana Mato, ha assegurat avui que "mai, mai, mai" el seu partit ha fet servir la lluita antiterrorista de forma electoral. Per això, ha dit que espera que el PSOE no aprofiti ara el cessament definitiu de la violència per treure'n rèdits polítics perquè "la societat espanyola no li ho perdonaria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà d'aquest advertiment, la direcció del partit manté el discurs moderat sobre la situació a Euskadi. Avui Mato ha reiterat que és "un primer pas" i "una bona notícia" i ha negat que hi hagi "pressions" de l'ala més dura de la formació. Tot i això, ha esquivat dir si ella participarà dissabte a la concentració organitzada per Voces contra el Terrorismo. D'altres dirigents com Jaime Mayor Oreja i Carlos Iturgaiz ja han avançat que sí que hi aniran.

La dirigent popular tampoc s'ha volgut mullar quan li han preguntat si descartava acabar amb la dispersió de presos si governa el PP. Els conservadors asseguren que correspon al govern espanyol "aplicar la llei" i que ells no es mouran d'aquesta premissa. A més, recorden que ETA encara no s'ha dissolt. La legislació vigent espanyola, però, ja preveu que els condemnats estiguin a la presó més propera al seu domicili, però ara no s'aplica per raons de l'estratègia de la lluita antiterrorista.

stats