Política 07/12/2011

El PP diu que els EUA donen suport a les mesures econòmiques que proposa Rajoy

Fonts del partit han assegurat que Timothy Geithner, secretari del Tresor dels EUA, ha expressat a Rajoy el seu suport a les propostes contra la crisi del futur president espanyol

Efe
2 min

MarsellaEstats Units ha expressat aquest dimecres el seu total suport al líder del PP i pròxim president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en les línies d'actuació econòmica que pretén posar en pràctica quan assumeixi la direcció de l'Executiu, segons han assegurat fonts del Partit Popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest suport ha estat traslladat en persona a Rajoy pel secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, que s'ha reunit a Marsella durant més de mitja hora amb el president del Partit Popular.

En aquesta ciutat francesa s'entrevistarà també demà Rajoy -que va a la cimera del Partit Popular Europeu en el seu primer viatge a l'estranger després de la seva victòria electoral- amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i amb el president francès, Nicolas Sarkozy.

El secretari del Tresor, de gira per Europa per analitzar la situació econòmica de la zona euro, ha fet escala a Marsella per conèixer de primera mà els plans de Rajoy per fer front a la crisi i reduir el dèficit.

Geithner -qui li ha traslladat la felicitació de Barack Obama pel seu triomf en les urnes- no ha volgut fer declaracions al final de la trobada i han estat fonts del PP les que han informat que el pròxim president del govern espanyol li ha explicat les línies generals de la política econòmica que desenvoluparà.

Així, li ha exposat algunes de les seves iniciatives, especialment el compromís per ajustar els sostres de dèficit durant els pròxims dos anys i la seva voluntat de culminar com més aviat dues reformes: la laboral i la reestructuració del sistema financer.

Pel representant nord-americà, segons les fonts del PP, "el que vol fer Rajoy a Espanya és el que ha de fer". "Li ha semblat el correcte", han insistit.

stats