Política 05/03/2015

El PP diu que va ser un "gran error" confiar en Bárcenas

El portaveu adjunt dels populars al Congrés dels Diputats, Rafael Merino, assegura que la seva formació "no té cap responsabilitat" en la trama i diu que l'extresorer és "com Doctor Jekyll i Mister Hyde"

Europa Press
2 min

MadridEl portaveu adjunt del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Merino, ha limitat la responsabilitat del partit en el cas Gürtel al "gran error" que va suposar confiar i donar responsabilitat a persones com l'extresorer Luis Bárcenas, a qui ha acusat de ser "com el Doctor Jekyll i Mister Hyde".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PP com a partit no hi té cap responsabilitat", ha respost Merino en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, després de ser preguntat per l'obertura de judici pel cas Gürtel dictada pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que ha imposat fiances civils de 449 milions d'euros per a 36 acusats, entre els quals es troben tres extresorers populars.

En concret s'ha referit al cas de Luis Bárcenas, de qui ha dit que "tenia una doble personalitat, com el Doctor Jekyll i Mister Hyde". "Quan es confia en les persones, i això passa a les famílies, a les empreses i al conjunt de la societat, hi ha enormes decepcions", ha assenyalat.

En qualsevol cas, Merino ha limitat la responsabilitat del partit a la confiança dipositada en persones que no la mereixien. "El nostre gran error va ser confiar en persones que evidentment no mereixien cap confiança del Partit Popular i que, lamentablement, han estat molts anys al partit en llocs de responsabilitat", ha argumentat.

El dirigent popular ha defensat que "ara ja hi ha altres controls per evitar que aquestes situacions es tornin a repetir", en al·lusió a la trama Gürtel. En aquest sentit, ha reiterat la petició de "perdó" i l'ha fet extensible a tots els ciutadans.

"Afortunadament tenim un estat de dret que funciona", ha afegit. "Tots els ciutadans hem d'estar molt tranquils que qui la fa la paga, o almenys passarà pels tribunals".

Merino ha insistit que el PP ha desitjat sempre que es tanqués la instrucció i s'iniciés el judici "per saber qui eren els culpables". "Escolti, i si hi ha gent que ho ha fet malament, que assumeixi la seva responsabilitat i ho pagui", ha intervingut.

stats