POLÍTICA
Política 03/07/2012

El PP al Govern: "Dir al govern central què pot i què no pot fer, com si fos Alemanya, no és oportú"

El portaveu popular al Parlament retreu el "to poc apropiat" del Govern quan es dirigeix a l'executiu estatal, i li recorda que Catalunya és "una comunitat autònoma, no un estat"

Ara
2 min
Interdependitzem-nos d'Espanya

BarcelonaEl portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha volgut deixar clar aquest dimarts qui mana. Almenys a nivell intern, a Espanya, perquè per fer-ho ha vingut a admetre que el govern espanyol actua a les ordres d'Alemanya. Després de deplorar que el Govern es "permeti el luxe de donar consells al govern d'Espanya", ha recordat a la Generalitat que Catalunya "és una comunitat autònoma, no un estat". "Adreçar-se al govern central com si fos un estat, com si fos Alemanya, dient què pot fer i què no pot fer, no és ni oportú ni convenient", ha advertit Millo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Parlament, el portaveu dels populars ha carregat contra la Generalitat pel "to poc apropiat" que percep del portaveu del Govern, Francesc Homs, en referir-se a l'Estat. Millo, que últimament no s'ha cansat de repetir que la Generalitat hauria d'anar en compte del què diu perquè està pagant les nòmines gràcies a les transferències de Madrid, ha criticat que el Govern doni consells sobre com s'ha d'aprimar l'administració central quan l'administració autonòmica "no ha aprimat res en un any i mig". "No fan ells el que han de fer i surten a dir què ha de fer el govern espanya", ha deplorat Millo, que ha tornat a carregar contra el que considera que és un "sector públic sobredimensionat i desproporcionat". En aquest context, no s'ha estat de lamentar que el Govern subvencioni el que ha qualificat d'entitats que "potencien el sentit identitari independentista".

Ortega al Canadà

Enric Millo també ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, perquè expliqui què va anar a fer al Canadà. "Anar al Canadà a que expliquin com s'han de muntar referèndums d'independència no respon a cap objectiu prioritari de la Generalitat", ha opinat. Per ell, Ortega ha "llençat els diners" amb el viatge al Canadà.

stats