Política 29/04/2015

El PP acusa el Govern de pagar viatges a mitjans internacionals perquè cobreixin el procés

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ho nega i replica: "El que els preocupa a vostès no són els diners, sinó la repercussió que té pel món el que Catalunya pugui explicar"

Ara
1 min

BarcelonaL'acció exterior de la Generalitat és "molt cara, partidista i fracassada". Així s'ha expressat aquest dimecres el diputat del PP, Juan Millán, a la sessió de control al ple del Parlament, on ha acusat el Govern de pagar viatges periodistes i mitjans internacionals perquè cobreixin el procés. "Porten a periodistes estrangers per veure si a fora de Catalunya es creuen el que ningú es creu aquí: que el 27 de setembre hi haurà unes eleccions plebiscitàries", ha dit Millán.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els periodistes no es deixen pagar ni influenciar com vostè es pensa", ha respòs el conseller de la Presidència, Francesc Homs, negant les acusacions, i ha afegit: "El que els preocupa a vostès no són els diners, sinó la repercussió que té pel món el que Catalunya pugui explicar".

Millán, que ha exemplificat el que els populars consideren que és una acció exterior "fracassada" -com l'enviament d'una carta sense resposta als líders europeus o el viatge de Mas a Nova York sense cap resultat d'inversió econòmica-, ha dit que el Govern "no passarà a la història ni per les seves reformes ni per la independència sinó, en tot cas, per malbaratar diners públics". Així mateix ha carregat contra el projecte de llei sobre comunitats catalanes a l'exterior que impulsa l'Executiu, en considerar que l'objectiu és convertir aquestes comunitats en "eines de CiU".

Justament ahir, el Govern va aprovar un decret que li permet desplegar els articles no impugnats de la llei d'acció exterior. En concret, en els pròxims mesos es desplegaran dos organismes: el consell d'acció exterior, amb participació d'organitzacions de la societat civil, i una comissió interdepartamental per coordinar les accions.

stats