Política 25/07/2017

El PP demanarà la dimissió de Junqueras si es confirma que va "amagar" contractes manipulats del govern Mas

Segons publica 'El Español', la conselleria d'Economia tindria un informe que conclou que s'haurien fet adjudicacions "de forma arbitrària". Junqueras afirma que s'ha enviat al jutge del Vendrell tot el que s'ha considerat rellevant

Mireia Esteve / Gerard Pruna
2 min
El portaveu del grup parlamentari del PP, Alejandro Fernández

BarcelonaEl portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández, ha anunciat que demanaran la dimissió del vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, si s'acaba confirmant la informació que aquest dimarts publica 'El Español' sobre un informe que demostraria que l'àrea d'infraestructures de la seva conselleria va manipular contractes d'obra pública per fer adjudicacions de "forma arbitrària" durant el govern de l'expresident Artur Mas. "Junqueras hauria amagat aquest informe i no l'hauria posat en mans de la justícia", ha afirmat Fernández, que ha qualificat la informació publicada de "molt greu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, els populars han explicat que ja han demanat aquest informe al Govern, un document que el PSC també ha reclamat, a més de la compareixença dels 8 membres de la comissió instructora. "Sembla que hi ha adjudicacions que no estan ben fetes; hem demanat l'informe per poder-ho valorar", ha explicat la portaveu socialista a la cambra, Eva Granados.

Per la seva banda, el portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Fernando de Páramo, ha retret a Junqueras que si es confirmen aquestes informacions estigui disposat "a tot" per tirar endavant el projecte independentista, "fins i tot a tapar la corrupció de Convergència i no demanar la dimissió de ningú". De fet, per a De Páramo "Junqueras no va posar cap condició ni cap exigència a Convergència per la seva corrupció quan va entrar al Govern".

El diputat no adscrit Germà Gordó també s'ha referit a aquestes afirmacions en roda de premsa al Parlament. Gordó ha tret importància que el document no es portés als tribunals, tal com reclamava el PP. "Si hi ha un informe que es va fer i va quedar damunt la taula era per introduir millores", ha valorat el diputat. I en aquest sentit, ha considerat que el document era "positiu" perquè pretenia millorar les coses i que si constaven elements constitutius de delicte, ja s'hagués portat a la fiscalia.

Junqueras afirma que tota la informació està en mans del jutjat del Vendrell

Davant les informacions aparegudes, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha sortit al pas aquest dimarts per treure ferro a la notícia. En roda de premsa després del consell executiu, ha subratllat que tant ell com el president d'Infraestructures.cat ja van donar explicacions al Parlament al voltant del mes de maig, motiu pel qual ha considerat que es tracta d'un fet "àmpliament conegut".

Junqueras ha explicat que el Consell d'Administració d'Infraestructures està format pels secretaris generals de cada departament, i que tots ells han informat i transmès al jutge tot allò que se'ls ha reclamat o que els ha semblat rellevant en el marc del procés d'instrucció que investiga el cas 3%.

stats